A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму Коршівської сільської ради

Новини

День пам'яті жертв голодоморів

Голодомор одна з найстрашніших трагедій українського народу: в 1932-1933 роках від умисно організованого радянською владою голоду загинуло понад 4 млн українців, або 13% населення. Згадки про «великий голод» є чи не в кожній родині. Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. У 2023-му День пам’яті жертв голодоморів припадає на 25 листопада. Долучіться сьогодні о 16.00 до Загальнонаціональної хвилини мовчання. Згадайте про мільйони людських життів, які Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів. Цього року ми вдруге вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями Росії проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані. Закликаємо також людей по всьому світу засвітити вогник у домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.

09:36 25.11.2023

День Гідності і Свободи

10 років тому, 21 листопада 2013 року, на майдан Незалежності у Києві вийшли кілька сотень людей, щоб висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє. Того листопадового вечора ніхто не здогадувався, що в історії не тільки України, а й усього світу починається новий етап і що події, які відбуватимуться наступні 94 дні – перший крок на шляху до драматичних геополітичних змін. Їх тригером стало продовження боротьби українського народу, що велася не за матеріальні блага чи владу, а духовні цінності – Гідність і Свободу. Цінності, про які у Європі не говорили, бо вважали їх очевидними, про які в росії мовчали, бо вважали їх небезпечними. 

10:18 21.11.2023

Радіодиктант національної єдності

Національний диктант єдності. Учні Коршівської ТГ сьогодні вперше писали радіодиктант не за шкільною партою, а в домашній обстановці: цьогоріч День української писемності відзначається 27 жовтня, коли діти ще на канікулах. Це було найзатишніше написання диктанту, але святкове – у вишиванках. Це ще раз доводить, що писати радіодиктант можна будь-де і будь з ким! Ця подія єднає усіх незалежно від віку, освіти, життєвого досвіду чи соціального статусу, дарує особливе відчуття причетності до творення спільної справи, змушує наші серця завмирати в унісон на кожному розділовому знакові. Світлини, які надійшли з Коршівського ліцею, Жукотинської та Черемхівської гімназій свідчать про любов до рідного слова і даруватимуть трепетні спогади сьогоднішнім учасникам прекрасного дійства – учням та їхнім наставницям Коцабі Л.Д., Мацюк Л.В., Семчук С.М., Лядецькій І.М.

09:45 30.10.2023

День української писемності та мови

Українська мова — одна з головних цінностей нашої країни, наша гордість і скарб. Українську мову неодноразово забороняли і намагалися викорінити, а над її носіями вчиняли геноцид. Наша мова пережила все це і зараз є основою української ідентичності.

09:06 27.10.2023

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень